Hoe kom jij van ruwe logistieke data naar waardevolle informatie?

Webinar 19 april 2023 | 10:30 - 11:30

Terugkijken

Data zijn het nieuwe goud. Maar de uitdaging is wel om deze data om te zetten naar bruikbare en waardevolle informatie.  Softwareapplicaties, zoals Power BI, helpen de ondernemers goed op weg, maar Excel is nog voor veel bedrijven de belangrijkste analysetool. In dit webinar helpen we deelnemers de volgende stap te zetten naar relevante rapportages, naar heldere data-analyses en naar waardevolle business intelligence. 

Tijdens de Week van de Digitalisering behandelen we iedere werkdag een actueel thema in de transport en logistiek. Klaar om de digitale logistieke toekomst te ontdekken? Bekijk dan nu ons gratis webinar over data.  

 
 

Over dit webinar

IT-systemen bieden volop mogelijkheden om te rapporteren over de data die gegenereerd worden. Maar meestal is er echter wel een combinatie van verschillende databronnen en soorten data nodig. In dit webinar komen ervaringsdeskundigen en experts aan het woord die je duidelijk maken hoe je van ruwe data naar relevante en toepasbare informatie komt. Zo worden de mogelijkheden en onmogelijkheden van software, zoals Power BI en Excel, besproken. Blijf met je organisatie up-to-date en kom te weten hoe je de juiste keuzes voor de toekomst maakt.  

Je ontdekt onder andere:  

    De mogelijkheden en kansen van de juiste data-analyse software
    Op welke manier je stappen kunt zetten in effectieve data-analyse
    De meerwaarde van gekoppelde databronnen voor dataverrijking
    Dat ervaringen van vakgenoten inspiratie geven

Experts en sprekers uit de praktijk 

Tijdens dit webinar komen er verschillende sprekers met kennis van zaken aan het woord. Zo deelt een internationale handelsonderneming hoe zij Power BI inzetten voor hun logistieke processen in verschillende bedrijfsonderdelen. En deelt een transportonderneming hoe zij de stap van Excel naar Power BI hebben gezet. 

Voor wie?

Dit webinar is interessant voor professionals die al actief gebruiken van IT voor hun logistieke processen, maar die meer inzicht willen voor de doorontwikkeling van hun IT-landschap. Hierbij kun je denken aan: 

  • Directeuren / eigenaren

  • Logistiek / supply chain managers

  • Managers distributie/transport

  • Warehouse managers

  • Innovatie managers

  • ICT-managers

  • Data analisten

  • Kwaliteitsmanagers