Bekijk de sessies terug van 2024  

Dag van Digitalisering

Sessies terugkijken Dag van Digitalisering 2024

Heb je de Dag van Digitalisering gemist, of wilde je een interessant item terugkijken? Onderstaand vind je alle sessies terug als video-opname, zodat je alle informatie opnieuw tot je kan nemen. 

Tijdens de Dag van Digitalisering 2024 gaf magazijnexpert Arjen Lagerweij van evofenedex een inkijkje in de wereld van robotisering en automatiseringsoplossingen. Ontdek hoe andere bedrijven hun robotisering en digitalisering hebben aangepakt en welke obstakels ze daarbij tegenkwamen.


Welke robotiserings- en automatiseringsoplossingen gebruiken andere bedrijven om efficiënter, sneller en betrouwbaarder te werken? En wat kun jij hiervan leren? De technologische vooruitgang vereist een nieuwe benadering van automatisering, bedrijfsprocessen en de omgang met medewerkers. In deze sessie nemen we je mee in de stappen om je bedrijf te robotiseren en automatiseren. We laten je ook zien welke positieve invloed dit heeft op de logistieke processen, de medewerkers en de klantwaarde.Pipple | Ontdek hoe AI jouw organisatie kan helpen in logistieke digitalisering

Op de Dag van Digitalisering deelde Joep van den Tillaart van Pipple in deze plenaire sessie zijn expertise. Pipple is een vooraanstaand databureau met een team van innovatieve wiskundigen en ingenieurs, gespecialiseerd in het benutten van data en AI om complexe problemen op te lossen. Tijdens deze sessie verhelderde Joep de werking van AI en de vereisten voor organisaties om AI te implementeren. Ook benadrukte hij de tastbare voordelen die AI kan bieden.


Wat kan AI precies? En hoe kan het jouw bedrijf ondersteunen bij het aanpakken van complexe logistieke uitdagingen? Deze sessie biedt praktische inzichten voor de volgende stap in jouw digitaliseringsplannen.
Tijdens de Dag van Digitalisering bespraken Wout van de Heuvel en Roger van Straaten de uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd bij het opzetten van hun CO2-registratie. Bedrijven in de transportsector worden steeds vaker geconfronteerd met nieuwe duurzaamheidsregelgeving, zoals de CSRD en verplichtingen rond Carbon Footprinting, evenals strikte duurzaamheidsrapportage-eisen van klanten.


Zonder de juiste gegevens en digitalisering wordt het naleven van deze verplichtingen een aanzienlijke uitdaging. De overgang naar duurzaam transport brengt strengere eisen met zich mee. De eerste stap naar effectieve duurzaamheidsrapportages is het efficiënt digitaliseren en verkrijgen van controle over je gegevens. Deze sessie biedt je dat inzicht.
Tijdens de Dag van Digitalisering deelden verschillende gebruikers hun ervaringen met de eCMR van Beurtvaartadres. In deze sessie ontdek je hoe je binnen jouw organisatie een volgende stap kunt zetten met de digitale vrachtbrief. Elke schakel in de supply chain, groot of klein, heeft een vrachtbrief nodig bij het vervoeren van goederen. Hoewel steeds meer partijen overstappen op een digitale vrachtbrief, gebruikt het grootste deel van de markt nog steeds papier. Dit terwijl een digitale oplossing organisaties veel voordelen kan bieden.


De experts van Beurtvaartadres leggen uit hoe een eCMR werkt, wat erbij komt kijken en welke voordelen een digitale afhandeling biedt. Daarnaast worden in deze plenaire sessie praktijkervaringen gedeeld, zodat je ook leert hoe je met de eCMR een volgende stap kunt zetten in jouw logistieke digitalisering.
Tijdens de Dag van de Digitalisering liet Logistiek Digitaal zien hoe je samen met je collega's de digitale toekomst kon omarmen. We bespraken waarom verandermanagement essentieel was en hoe je collega's kon motiveren voor digitalisering. Dit deden we onder de begeleiding van digitaliseringsadviseur Anneloes van Klaveren van Logistiek Digitaal en docent Jeroen Lohuis.


In deze sessie deelde een deelnemer van de Digi-Coach opleiding zijn ervaringen uit de eerste hand. We presenteerden praktijkvoorbeelden die relevant waren voor zowel operationeel personeel als medewerkers die veel met computers werkten. We ontdekten ook de belangrijke rol van leidinggevenden en directie in dit proces en hoe zij konden bijdragen aan een succesvolle digitale transformatie. Deelnemers kregen tips en tools aangereikt om hun organisatie naar het volgende niveau van Digital Readiness te brengen. Ze konden hun digitaliseringsproject een succes maken met de verandermanagementinzichten uit deze sessie.