Bekijk de webinars terug van 2021  

Week van de Digitalisering

Webinars terugkijken Week van de Digitalisering 2021

Indien je onze webinars van 2021 wilt bekijken, dan bieden wij je de mogelijkheid om de webinars van de eerste editie van de Week van de Digitalisering terug te kijken.

Tijdens dit online evenement deelden diverse mkb-bedrijven, waaronder Bolsius, Houtwerf, HM Verploegen, Reukema en Synerlogic, hun ervaringen met digitalisering in hun bedrijf. De gastsprekers tijdens het webinar waren Jorgen Hensgens van Beurtvaartadres, Stefan Heeringa van evofenedex, Paul Poppink van TLN en Jos Hilligersberg van de Universiteit Twente.

 
 


Tijdens deze online bijeenkomst waren er drie sprekers uitgenodigd, te weten Ridvan Taci van Beurtvaartadres, Jan Huisers van evofenedex en Wout van den Heuvel van TLN.

 
 


Tijdens de eerste editie van de Week van de Digitalisering had TLN op 14 april 2021 gesprekken gevoerd met drie organisaties uit de logistieke sector die stappen hebben gezet op het gebied van digitalisering. De eerste spreker, Peter de Rooy, directeur van de Rooy Transport, heeft gesproken over het verhogen van het inzicht en het beter sturen op KPI's door data uit verschillende bronnen te combineren. Vervolgens heeft logistiek consultant Menno Lambooy gesproken over data-uitwisseling in de logistiek en voorbeelden uit de praktijk gegeven. Arjan de Jong, manager logistics CB, heeft een praktijkvoorbeeld gedeeld van hoe forecasting en resource planning geoptimaliseerd kunnen worden met behulp van data science. Andere gastsprekers waren Stefan Heeringa van evofenedex en Juliette van Neerrijnen van TLN.

 
 

Om in de toekomst te profiteren van de voordelen van digitalisering, is het van belang om nu een stevige basis te leggen met behulp van de eCMR. Op 15 april 2021 organiseerde Beurtvaartadres een bijeenkomst waarbij verschillende experts aanwezig waren, waaronder Jörgen Hensgens (directeur Beurtvaartadres), Machiel van der Kuijl (algemeen directeur evofenedex), Jan Boeve (algemeen directeur Transport en Logistiek Nederland) en Michiel van Veen (director supply chain & operations bij Royal Lemkes). Tijdens deze bijeenkomst deelden zij hun praktijkervaringen en bespraken zij de volgende onderwerpen:

  • De redenen achter de ontwikkeling van de eCMR.

  • De manier waarop de eCMR bijdraagt aan een verregaande digitalisering van de supplychain.

  • De impact die de invoering van de eCMR kan hebben op uw bedrijf.

  • De belangrijkste ontwikkelingen rondom de eCMR, zowel nu als in de toekomst.

 
 

Op 16 april 2021 vond dit webinar plaats. Bedrijfsadviseur Arjen Lagerweij van evofenedex merkte op dat veel magazijnen kampen met drie belangrijke problemen, namelijk een te lange doorlooptijd, ruimtegebrek en moeilijkheden met het inzetten van personeel in de magazijnoperatie. Om deze uitdagingen aan te pakken, kan verdere digitalisering van de magazijnprocessen een waardevolle bijdrage leveren. Tijdens het webinar deelt innovatiemanager Kevin Paindeville van Bleckmann, een logistiek expert voor fashion en lifestyle, zijn inzichten over de ontwikkelingen binnen Bleckmann. Hierbij maken ze bijvoorbeeld gebruik van algoritmes om de retourlogistiek te optimaliseren.